PortalPortal  HemHem  Vanliga frågorVanliga frågor  SökSök  Bli medlemBli medlem  MedlemslistaMedlemslista  AnvändargrupperAnvändargrupper  Logga inLogga in  

Dela | 
 

 Segla Smaragd med småbarn

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Patrik
GästInläggRubrik: Segla Smaragd med småbarn   mån jul 06, 2009 5:03 pm

Ni som har barn och haft med dem i Smaragden från att de är små - vad är era erfarenheter och tips för att göra det hela lite enklare ombord?

Gaias fasta besättning utökades i början av april och det inträffar alltid väntade som oväntade händelser ombord på en båt som kräver fyra händer. Givetvis kan man ha bebisen i sin bilbarnstol eller liknande på durken, men under segling? Om man har två små barn? Allt går men vad är "tricket".. - Stanna i land är inte ett av dem. Lämna barnet/barnen hos mor eller farföräldrar går ett tag.

Givetvis är detta en fråga oavsett vilken båt man har..

Alla tips, råd och erfarenheter är välkomna!

Tack,

Annie & Patrik - SWE186 Gaia
Till överst på sidan Gå ner
Magnus f
GästInläggRubrik: Barn ombord   mån jul 06, 2009 10:28 pm

Har själv två killar som nu är 5 och 7 år men som var med ibland då jag hade 106:an. Det fungerade hyfsat ; ibland bra ibland sämre. Några av mina erfarenheter:

* Segla inte för länge (2-3 timmar är lagom)
* Blåser det inget- kör motor
* Se till att båten går att segla av EN person, den andra vuxna behöver säkert hålla koll på barnen. Lägg ner trimmandet! Det här skapar också mycket mer lugn ombord när endast båda vuxna behövs vid segelsättning/nertagning.
* Muta med nåt så att barnen håller sig nere i ruffen vid manövrar som kräver bådas deltagande. Om det behövs så tror jag man är tvungen att spänna fast ett litet barn under dessa tillfällen, risken är annars att de klättrar upp i brunnen och gör illa sig...
* Bry er inte för mycket om att barnen skriker när ni ska lägga till- det gör alla andras också!!!
* Ladda med lite pyssel under färden. Saker som jag tycker funkar: Ljudsaga på CD/MP 3, Läsa bok/ serietidning, Rita, Spana efter fåglar/andra båtar och sist men inte minst; när barnen är stora nog- låt dem vara med och styra och hjälpa till.( tex basa över fendertarna inför tilläggningen)

Tat lugnt och lycka till:
Magnus fd SWE-106 Very Happy
Till överst på sidan Gå ner
Philip18
GästInläggRubrik: Sv: Segla Smaragd med småbarn   tis jul 07, 2009 9:51 am

Hej Patrik,

Jag har sett att en del har gjort om en rufflucka och satt fast en barnstol på den. Det tänkte jag satsa på till nästa sommar Very Happy

Lycka till!
Philip
Till överst på sidan Gå ner
SWE104
GästInläggRubrik: Barn ombord   sön jul 12, 2009 8:24 pm

Hej Patrik!

Till att börja med - helt rätt attityd...

Vi har två barn, idag 4 och 7 år gamla. De har varit med från start - äldste sonen från tre veckors ålder. Håller med Magnus i hans tips. Här kommer några av våra:

- Vi hade den mjuka ligginsatsen till barnvagnen med och la den + barn på durken i ruffen. Lutar minst där. Se bara till att det inte finns för mkt som kan trilla ned från hyllorna...
- "Kuddrum" i förpiken som gör att sovande barn inte slår sig när det rullar samtidigt som avståndet från sida till sida är kort.
- En liten uppblåsbar barnpool funkar superb i sittbrunnen. Mjuka sidor och perfekt varma dagar när ett barn behöver svalka.
- Vi lärde barnen från tidig ålder att "dags att slå" innebär att det är dags att byta sida. Sitter i ryggmärgen idag.
- Till i år har vi köpt DVD-spelare med dubbla skärmar.

Viktigast tror vi dock är att inse att man får anpassa seglingen till att barn är ombord. De tycker inte det är lika roligt att segla som vi - i början. Kortare turer, ligga still en extra dag, underhållning och mutor etc är investeringar som förhoppningsvis betalar igen sig...

Ha en skön seglingssommar!!!

Björn & Helena
Till överst på sidan Gå ner
SWE-303
GästInläggRubrik: 2, 6 och 8 år   ons jul 22, 2009 9:41 pm

Hejsan,

Vi har barn som är 2, 6 och 8 år. 8-åringen gillar att läsa och förpiken fungerar toppen för henne, fullt med kuddar.
2-åringen använde första året en ikeastol som vi kilade fast i sittbrunnen, passar perfekt vid tilläggning. Vi har även gjort en sjökoj som han tillbringar ganska stor del av tiden numera. Mest myser han där (eftersom han har kontakt med oss som seglar) dels känner han sig säker där hur mycket det än lutar och ibland kan han bjuda in någon av sina syskon för att gosa i sin "myshörna".

Vi har även satt fast ett par säkerhetslinor (9 meter) som går på vardera sida som vi kopplar fast barnen i om de är uppe och springer. Då får de äldre springa fram och sitta i fören vilket de gillar. Det gör att vi kan slappna och barnen tycker att det är spännande att gå omkring på däck.

Mvh,

Niklas
Till överst på sidan Gå ner
karlhenr
GästInläggRubrik: Sv: Segla Smaragd med småbarn   fre jul 31, 2009 8:38 am

hei ja!
våre tvillinger på syv har vokst opp i en wasa 30, og har vært på ferie i smaragd nå i sommer. følgende er viktig for meg/oss:
-respekere andres frykt, så ingen blir redde, hverken barn eller nybakte mødre
-båten må være lett å reve, tex. lazyjacks, rodkick og enkelt revesystem, vi har tilogmed kjøpt rullefock. utrolig herlig
-løpestreng på deck, slik at barna kan gå fritt og likevel være festet
-i nedgangsluken mellom fallvinsjene, kan vi feste en hengekøyestol, som er utrolig rar og behagelig å sitte i. den er jo også fin å sove i for bebyer. kostet 129,- på biltema.
-solskjerming så man kan gjemme seg for varme

våre barn er utrolig tålmodige og kan være svært lenge under seil.

lycka til
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Segla Smaragd med småbarn   

Till överst på sidan Gå ner
 
Segla Smaragd med småbarn
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1
 Liknande ämnen
-
» Rebecca "rebban" Stenberg

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Smaragdforum :: Forum :: Allmänt-
Hoppa till: